Begynnelsen: Da jeg var 12 år fikk jeg bli med familien min på vinterferie til Chamonix. Det var ikke mer enn en uke som skulle til for å skape en drøm jeg ville gå med i lang tid fremover. Skiferien i Chamonix var begynnelsen på reisen min. Den store helten var den svenske skiguiden vår som sa ¨kanon bra¨ i annenhver setning. Han stod på ski i fantastisk natur, han møtte spennende mennesker fra hele verden, han levde absolutt drømmelivet. Sånn skulle jeg også ha det, tenkte jeg.

Fortsettelsen: Mange år senere, etter å ha fullført videregående skole, meldte jeg meg på et guidekurs i regi av det danske selskapet Service & co. Et kurs som ville gjøre meg mer attraktiv og kvalifisert for guidebransjen. Flyet gikk til Spania og der ble jeg møtt av rundt hundre svensker, hundre dansker og syv nordmenn. Alene i et nytt land uten noen kjente eller kjære var en stor forandring, men det trigget noe i meg. Her fikk vi prøvd oss i ulike guideroller, daglige utfordringer og utviklet oss gjennom oppgaver, øvelser og tester. Sinnsykt kult!

Service & co tilbød i tillegg et ekstra kurs som mer spesifikt handlet om jobben som skiguide og derfor havnet jeg også i Andorra. Så etter en fantastisk periode av livet, bar det hjem til Oslo igjen. Vinteren var allerede godt i gang og Chamonix guiden allerede ansatt. Drømmejobben måtte vente litt til.

Endringen: Etter å ha jobbet hjemme i Oslo et halvt år, sendte jeg inn skiguidesøknaden til Langley travel på første mulige søknadsdag. Allerede samme dag ble jeg oppringt og tilbudt en guidejobb på Korsika. Ikke helt det jeg hadde tenkt, men tre dager senere landet jeg i Bastia, på en liten korsikansk flyplass. Her holdt jeg til i nesten fire måneder og drev med alt fra Via farrata, båtturer, vinsmaking, juving, vandring og ble kjent med utrolig mange spennende og hyggelige mennesker. Så søkte jeg meg internt videre til Chamonix. Og vet du hva? Jeg fikk jobben!

Erfaringene: I seks måneder levde jeg altså som barndomshelten min, den skikjørende svensken. Det var ski hver eneste dag i naturomgivelser som tok pusten fra meg. Ikke minst afterski i syv lange og syv brede sammen med enda flere kule, spesielle og interessante mennesker. Jeg må innrømme at det ikke ble helt den samme idyllen jeg fantaserte om som 14 åring, men absolutt en fantastisk opplevelse og erfaring.

Snøen smeltet til slutt og jeg fant meg selv nok en gang tilbake i Oslo. Her var det fortsatt karrierejag og penger det gikk i, som var en stor kontrast til det livet jeg hadde fått smake på i Chamonix. Jeg følte meg splittet. A4-livet kunne gi både trygghet og sikkerhet, men ville det gjøre meg lykkelig? Til slutt kom jeg til et slags kompromiss. Jeg bestemte meg for å jobbe, spare og kjøpe leilighet før jeg dro ut på flere eventyr.

Nåtid: Motivet for sykkelturen var å sammensveise interessene mine, for å se hva jeg kunne skape og produsere på egenhånd. Samtidig ville jeg ha et innblikk i hvilken hverdag man eventuelt vil få som faglært innenfor de feltene jeg har interesse for. Video og redigering var to store felt, innføring i wordpress for å lage hjemmeside og sosiale medier måtte også læres i en anne grad enn før. Jo mer jeg arbeider med disse feltene, jo mer ser jeg hvor mye jeg ikke kan enda. Men motivasjonen til å fortsette er blir sterkere og sterkere.

4 kommentarer

 1. Åh, jeg elsker det her! Fantastisk!

  • gard (Author)

   Tusen takk Marie! Er ikke alle som skjønner motivasjonen og driven bak sånne prosjekter, men ser at du har like mye reisefeber som meg:P Kul side du har og lykke til videre!

 2. Fantastisk artig å se deg sykle rundt !
  Du har jo reist rundt og fått møtt masse snille mennesker. Kommer det flere «episoder»

  • gard (Author)

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding Geir! Ja, absolutt. Det finnes mange hjelpsomme og snille mennesker rundt omkring i vårt vakre land;) Ja det gjør det! PS: Stor fan av bildene dine;)

Leave your comment